eSiNTi FoRuM

Ana Sayfa Kimler Online Yeni Mesajlar Tüm Mesajları Okunmuş Say
Geri git   eSiNTi FoRuM > Gündemden Haberler > Türkiye Gündeminden Haberler
Üye Ol Yardım Üye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Tüm Mesajları Okunmuş Say

Yeni Konu aç Yanıtla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09-03-2008, 20:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Super Moderator

__EFE__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 82
Ruh Hali
Ruh Halim:
Teşekkür Grafikleri
Ettiği Teşekkür: 34
13 Mesajına 16 Kere Teşekkür Edlidi
Puan Grafiği
Rep Puanı:10012
Rep Gücü:101
RD:__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute__EFE__ has a reputation beyond repute
Ek Bilgiler
__EFE__ - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Askerlikte herkes için aynı süre...

Askerlikte herkes için aynı süre...
"Genelkurmay, askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Bundan sonra lise mezunları 18 ay, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak."
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, askerlik konusunda, ''Herkes için aynı süre olması düşünülüyor'' dedi.
Özcan, Bozok Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksek okulları ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Öğrencilerle yemek yiyen, yöreye özgü testi kebabının testisini kıran Özcan, ardından İktisadi İlimler Fakültesinde derse girdi.

Meslek Yüksek Okuluna gelişinde öğrenciler tarafından alkışlarla karşılanan Özcan, okulun dokumacılık bölümünde tezgah başına geçerek, dokunan halının kesimini yaptı. Özcan'a burada bir halı ve çini vazo hediye edildi.

Meslek Yüksek Okulunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özcan, şöyle konuştu:

''Gazetelerde yazılar çıkıyor. (YÖK Başkanı, Genelkurmay Başkanı'na gitti geri çevrildi) filan. Hiçbir şey geri çevrilmedi. Genelkurmay Başkanlığı askerlikle ilgili herkes için aynı süreyi düşünüyor. Ama bunu yapmak için biraz zamana ihtiyaçları olduğunu söylediler. Bu konuda sizlere detay veremem. Ama bundan sonra lise mezunları 18 ay askerlik yapacak, üniversite mezunları 6 ay askerlik yapacak diye bir şey olmayacak. Herkes için aynı süre olması düşünülüyor.''

Üniversiteleri bir plan çerçevesinde ziyaret ettiğini kaydeden Özcan, bu ziyaretlerin amacının rektörlerle yüz yüze görüşüp, sorunlarını ilk elden öğrenmek, fiziki yapıyı yerinde görüp, neye ihtiyaçlarının bulunduğunu yerinde tespit etmek olduğunu ifade etti.

Özcan, şöyle devam etti:

''Bozok Üniversitesi yeni bir üniversite, her yeni üniversite gibi problemleri var ama buradaki morali, arkadaşların kalitelerini gayet iyi gördüm. Yayınları bakımından başka benzer üniversitelerdeki öğretim üyeleriyle yarışabilir durumdalar, bu bana ümit verdi. Eğer biz onların ihtiyaçlarını karşılayabilir, araştırma olanaklarını arttırabilirsek, inanıyorum ki çok başarılı sonuçlar alınacaktır. Burada bir kapasite var ama yardım edilmesi gereken, desteklenmesi gereken bir kapasite bu. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız, tabii ki imkanlar oranında ne imkanlarımız varsa bunu diğer üniversitelerimiz ile birlikte adilce paylaştırıp Yozgat'a hak ettiğini vermeyi çok isterim.''

Özcan, açıklamalarının ardından Ankara'ya döndü.

Suskunluğum Asaletimdendir...

Her lafa verecek cevab
ım var ama; Bir lafa bakarım lafmı diye, birde söyleyene bakarım ADAMMI diye ..

By Director
EFE

""Ben Seninle Toprağa Bile Girerim...!!!"" Diyenleri Çok Gördüm. Ben Öyle Diyenleri Toprağa Hep Yalnız Gömdüm...
__EFE__ isimli üye çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yap ve Yanıtla
Yanıtla

Konuyu toplam 1 üye okuyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir)

Seçenekler
Stil